Start > INSPIRATION > Frågor och svar

Frågar man inte – får man inget veta

Ibland funderar man över saker och då kan det vara skönt att få ett svar. På Motionspalatset har vi många olika yrkesroller med stor kunskap och erfarenhet från hälsa, kost och träning. Vi är mer än glada om vi kan vara till hjälp, så tveka inte att ställa din fråga till oss.

Dessutom är man ju sällan ensam om sina funderingar. Vi vill därför dela med oss av de frågor vi får, så att fler kan ta del av svaren. På så vis bygger vi upp en kunskapsbank här på webbplatsen.

Ställ din fråga genom att fylla i formuläret nedan, så svarar vi så fort vi kan.

 • Kan det vara tennisarmbåge?

  Fråga: Jag tränar regelbundet på MP och arbetar på kontor. Sedan några månader tillbaka har jag fått problem med smärta på utsidan av vänster armbåge. Jag känner mig svag och tappar kraft. Har fått uppfattning om att det kan var det man kallar tennisarmbåge. Jag har försökt vila och avlasta armen, men det vill inte gå över.

  Annika

  Svar: Hej Annika! Det låter som om du har ett besvär som kallas ”tennisarmbåge” eller i våra termer epicondylit. Jag rekommenderar att du söker tid hos en sjukgymnast för att få en professionell bedömning som kan ligga till grund för behandling och råd för att komma tillrätta med ditt armbågsbesvär. Är det epicondylit är det tyvärr ett besvär som kan ta lång tid att bli av med, därför är det viktigt att få rätt rehabåtgärder. Det kan bland annat handla om töjövningar, rehabträning eller ergonomiska råd. För att komma i kontakt med sjukgymnast kan du vända dig till någon av de öppenvårdsmottagningar som finns i Vänersborg, exempelvis oss på MP Fysio. Boka tid hos Mats Nolkrantz Leg. Sjukgymnast/fysioterapeut, 0521 – 67 772.

 • Kan mina ryggbesvär bli bättre av gymträning?

  Fråga: Jag har periodvis haft besvär med smärta och värk i nedre ryggen. Jag har gått till olika terapeuter, naprapater och sjukgymnaster. Det har hjälpt tillfälligt, men det kommer hela tiden tillbaka. Jag har fått hemövningar som jag gjort en tid, men sedan blir det inte av. Det är tråkigt. Nu funderar jag på att prova på träning på ett gym men jag vet inte vad jag klarar av eller vågar göra.

  Claes, 48

  Svar: Hej Claes! Jag är helt övertygad om att regelbunden träning kommer både på kort och lång sikt skulle få dig att må mycket bättre i din rygg. Du är välkommen att provträna hos oss och då kan du göra det på lite olika sätt.

  Ett alternativ är att ringa vår växel på 0521 – 67 772 för att boka en tid med en medlemsrådgivare. Vi gör då en hälsoanalys och presenterar hur det fungerar med tärning hos oss. Då bokar vi även in en tid med en träningsrådgivare som lägger upp ett individuellt träningsprogram för dig. Upplägget följs senare upp så att du har ett program som du är trygg med att genomföra.

  Om du löser du ett klubbmedlemskap hos oss har du 21 dagars öppet-köp-garanti, vilket innebär att du kan avsluta medlemskapet om du inte skulle vara nöjd.

  Det andra alternativet är att du ringer 0521 – 67 772 för att boka en tid på MP Fysio med en av våra sjukgymnaster. Inom Vårdval rehab betalar du 80 kronor för ett sjukgymnastbesök i egenavgift. Sjukgymnasten kommer undersöka, bedöma och rehabträna dig som ett första steg för att du sedan ska kunna gå över till att träna på egen hand längre fram med ett klubbmedlemskap.

  Reijo Isokallio, Leg. Sjukgymnast/fysioterapeut. Lic. Personlig tränare

 • Hur kommer jag i form igen?

  Fråga: Jag är 24 år. Jag har tidigare hållit på med fotboll och handboll men nu gör jag ingenting. Jag har gått upp i vikt och har tappat orken. Jag vill komma i form igen, men har aldrig tränat på en anläggning som Motionspalatset. Hur gör jag?

  ”Trött och hängig”

  Svar: Hej! Jag tycker att du ska ringa vår växel 0521 – 67 772 och boka in en tid med mig som medlemsrådgivare. På det mötet kommer jag göra en personlig hälsoanalys med dig, informera om hur det fungerar på Motionspalatset och vad vi har att erbjuda. Du kommer även få råd och rekommendation om vilken typ av medlemskap som passar dig bäst. Välkommen att boka en tid!

  Pernilla Strömdahl, medlemsrådgivare och livstilscoach

 • Hjälp mig att hålla vikten!

  Fråga: Jag undrar om ni kan hjälpa mig. Jag har problem med min vikt. Har genom åren pendlat upp och ner i vikt men får ingen ordning på det. Jag är redig och försöker äta rätt i perioder men sedan tappar jag allt igen och går upp i vikt.

  Karin

  Svar: Hej Karin. Situationen du befinner dig i är väldigt vanlig. Det kan vara svårt att gå ned i vikt men det är ännu svårare är att hålla vikten – det vi kallar jämnvikt. För att göra en livsstilsförändring krävs ett långsiktigt engagemang, vilket innebär att du behöver ändra dina matvanor i någon form och dessutom lägga in fysisk aktivitet i ditt liv.

  På Motionspalatset jobbar vi med både träning och kostvanor. Det finns både individuell kostrådgivning och olika program för att arbeta med din problematik. Ett koncept som vi har mycket goda erfarenheter av år WeightTrainer. Gå in på vår hemsida så kan du läsa mer om kostrådgivning och WeightTrainer.

  Men börja med att kontakta mig för att boka in ett kostnadsfritt möte. På det mötet kommer jag skapa en bättre bild av dig och din problematik samt presentera olika förslag på hur vi kan arbeta för att hjälpa dig gå ned i vikt och hålla din trivselvikt

  Pernilla Strömdahl, livsstilscoach

 

Fält markerade med * är obligatoriska

.