Start > MP FYSIO > Om MP Fysio

MP Fysio – det aktiva valet

Ibland kan det göra ont att röra på sig. Viljan finns där, men smärtan sitter liksom i vägen. Likadant kan det vara med ditt arbete. En arm gör ont, du känner dig stressad eller nackont skapar huvudvärk.

Ja, livet är inte alltid smärtfritt, men den goda nyheten är att det finns hjälp att få. På vår rehabmottagning MP Fysio finns ett duktigt team av sjukgymnaster och arbetsterapeut. Här kan alla söka för att få hjälp med bedömning och/eller behandling.
Du kan ha problem med förslitningsbesvär, smärtproblematik, stressrelaterade problem, neurologiska besvär eller sjukdom.

Vid besök på vår rehabmottagning gör vi undersökning och bedömning för att se på vilket sätt vi kan hjälpa dig efter de problem och behov du har.
Det kan handla om behandling av sjukgymnast eller utformning av ett individuellt anpassat rehabprogram.

Vår arbetsterapeut bedömer dina eventuella behov av hjälpmedel och formar eller provar ut orthoser. När behovet finns genomför arbetsterapeut anpassad träning och vid behov hembesök för att se vilka hjälpmedel du är i behov av.

På MP Fysio erbjuder vi :

Kontakt med sjukgymnast som bedömer på vilket sätt vi på bästa sätt kan hjälpa dig till att se samband och identifiera orsaker till det som skapar hinder eller gör ont. Därefter får du förslag på åtgärder, till exempel träning som ger ökad balans, koordination, kondition och styrka. Du kan även få lämplig behandling och metoder att hantera stress.

Kontakt med arbetsterapeut som bedömer på vilket sätt vi kan hjälpa dig att med träning och olika hjälpmedel få vardagen att fungera på bästa sätt för dig.
När din vardag känns komplicerad och besvärlig kan din arbetsterapeut hjälpa dig att finna lösningar och förenklingar. Till exempel bättre vardagsteknik, led- och handträning, hjälpmedel och bostadsanpassning. Din arbetsterapeut hjälper dig att trotsa dina begränsningar och förbättra din vardag.

Vi erbjuder besök inom 7 dagar.Ett besök på MP Fysio kostar 80 kronor och du behöver inte någon remiss. För barn och ungdomar under 20 år är besök hos sjukgymnast/arbetsterapeut kostnadsfritt..

MP Fysio och Vårdval Rehab

  • Du kan boka tid hos MP Fysio utan remiss eller läkarbedömning.
  • Ett besök kostar 80 kronor och ingår i högkostnadsskyddet
  • Vi tar emot patienter i alla åldrar med olika diagnoser, till exempel:
  • Idrottsrelaterade skador
  • Långvarig smärta
  • Led- och eller muskelproblem
  • Stress
  • Ont i nacke eller rygg, huvudvärk
  • Graviditetsrelaterade besvär

Kontakt/Boka tid
Vårdguiden 1177.se

VG Primärvård – Vårdval Rehab
Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalands Regionen . Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på följande länk http://www.vgregion.se/vardvalrehab/

vardval_rehab_vitram