Start > TRÄNING > Skoinlägg

Ett steg i rätt riktning

Att sätta ner foten, att trampa snett eller ta ett steg i rätt riktning. Ja, ordspråken som bygger på vår fotisättning är många, men det kanske inte är så konstigt? För just hur vi sätter ner foten i marken är viktigare än vad vi tror.

Mellan 70 och 80 procent av befolkningen har problem med supination eller pronation, vilket betyder att de har en avvikande fotvinkel som leder till onormal belastning på muskler, leder och ligament. På MP Fysio jobbar vi därför med ett skoinlägg som heter Cast Medical. Tanken är att skoinläggen ska justera din fotvinkel så att fötterna inte påverkar resten av kroppen negativt. Och eftersom vi jobbar med skoinlägg som vi använder för att göra personliga avgjutningar är varje inlägg specifikt anpassad efter dina fötter.

Cast Medicals skoinlägg har inte bara hjälpt patienter med smärta, utan även elitidrottare som golfare, skidåkare eller handbollsspelare, som vill ha de små marginalerna på sin sida. I deras fall har skoinläggen hjälpt till att åstadkomma de resultat som de vill ha.

Vill du bli av med dina besvär eller utvecklas som idrottare? Hör av dig till Reijo eller Thony så berättar vi mer!.

Mindre smärta – bättre prestation

Hos MP Fysio justerar vi din fotvinkel genom Cast Medical sulor som är specifikt gjorda för just dina fötter.

castmedicallogony